![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
När vi firade påsk på Amorgos var det ingen som grillade. Där lämnade man in sina lamm och getter i bageriet, som använde brödugnarna att tillaga maten. Vi åt påskmiddagen hemma hos vänner, vi var inte så många och alla hjälpte till. ![]() Vi hämtar maten i bageriet i Xilokeratidi. ![]() Och kör sedan tillbaka till Katapola. ![]() Där middagen förbereds. ![]() Sedan frossade vi i mycket god mat. ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Där vi är på fastlandet grillas det traditionellt på 2 spett. Lammet och kokoretsi.
Många har grillar i trädgården hemma, eller så bärs de ut på gatan som blir halvt avstängd. Grillningen startar på förmiddagen med att linda tarmarna med vana händer runt kokoretsin och att binda upp lammet på spettet med motorerna. På eftermiddagen brukar allt vara klart. Atenarna håller till i sina fritidshus, och grillröken ligger tung över trakten. I en del byar gäller get istället för lamm. |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
|