![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Hej
Nu har jag även hittat falukorv hos dem, tidigare fynd är Kalles kaviar, svenskt knäckebröd, finn crips, o kaffe som nästan är som det svenska. Falukorven var faktiskt en stor överraskning, eftersom jag som naiv svensk trodde att den var o fanns bara i Sverige. Bruna bönor har jag inte hittat, så det får jag väl koka själv, ättika finns ju inte här, men vinäger fungerar nog lika bra. |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Falukorv i Grekland! Det hade jag inte satsat många tior på
![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Den heter "Parizaki" och finns i flera varianter, ligger i kyldisken för smörgåsmat.
|
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Alltså vinäger och ättika är ju rätt stor skillnad på. Då kan du nog lika gärna testa med raki istället. Det blir nog "kanongott"💥! Hör gärna av dig om vilken effekt det hade..hahaha ![]() / Kajja ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Att våga är också att uppleva nytt. Raki är vi inte så glada för, men ozou sås till köttbullar är smaskigt. |
#6
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Han tyckte inte om det och han undrade förstås om det var sådan mat vi svenskar äter. |
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vissa maträtter behöver man vara uppvuxen med. |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Nu blev jag verkligen inspirerad, bönorna ligger i vatten o på måndag ska de kokas.
|
#9
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() MVH zakka |
#10
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Häromdagen hade vi kontinentalt besök på jobbet och de ville gå på en svensk restaurang och äta "Swedish meatballs". Vi förklarade att det är ju inget man äter kvällstid, utan det kan man hitta på ett lunchställe. De tycke det var väldigt konstigt, då det är berömt i hela världen. ![]() /Netwolf |
#11
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#12
|
||||
|
||||
![]()
Nu har vi kokat bönorna med tomat, lök, vitlök, o vinäger , det blev fantastiskt gott.
Imorgon ska vi förändra receptet till vitlök o citron, känns spännande. Och till alla i forumet som inte tror på vitvinsvinäger vill jag rekemendera att att våga prova något nytt. Vi kokar ofta dillkött, bytte citron mot vinäger, med fantastiskt bra resultat. |
#13
|
||||
|
||||
![]()
Kalles Kaviar är en succé bland greker, men få svenskar hittar den.
|
#14
|
||||
|
||||
![]()
Självklart namn för alla som har ätit parisare.
![]() Karin |
#15
|
||||
|
||||
![]()
Ja, det kommer man ihåg från min barndom i norrland
![]() |
#16
|
||||
|
||||
![]()
Parisare ja..Nostalgi! Kommer ihåg smaken o doften från dessa häliga "burgare"!
Min mor jobbade ett tag i en korvkiosk när vi bodde i Piteå. Hon köpte med sig en stor låda djupfrysta hem och de avnjöts på fredagskvällar av hela familjen. Ett rejält lager av bostongurka skulle det va på. Nåt som borde återuppstå på menyerna. / Kajja ![]() |
#17
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Var det månne på Sunes gatukök din mor jobbade på? Maria |
#18
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Var på en korvmoj i Kungälv en gång och döm om min förvåning, när jag såg att det serverades Parisare! /Netwolf |
#19
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() / Kajja ![]() |
#20
|
||||
|
||||
![]()
Ang. Parisare.
För ett tag sedan fanns det Pariserkorvar att köpa i en affär här i Trollhättan. Butiksägaren måtte blivit förvånad då det spred sig som en löpeld att dennes affär hade. Vet några "utvandrade Norrlänningar" som åkte dit o köpte upp lagret. Tyvärr så har han ingen sådan korv kvar, för liten efterfrågan tydligen ;-( Den godaste parisaren finns på Järnvägsgrillen i Luleå, åt där ett par gånger i somras...… Irene |
![]() |
|
|