Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Ordet är fritt > Kalimerahörnor > Monica Pizanias hörna

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #8  
Gammal 2018-06-26, 23:30
Getpinglans avatar
Getpinglan Getpinglan är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2013
Ort: Stockholm
Inlägg: 877
Standard Sv: Husmanskost

Citat:
Ursprungligen postat av Monica P Visa inlägg
Menemeni är väl ett lokalt namn, vet inte varifrån, men det menas en omelett eller äggröra där man först mjuksteker tomater, lite paprika och vad man vill, och sen rör ner äggen.

(Min huvudsakliga näring om jag inte behöver laga för mer än mig själv...)
Underbart !!!Känner igen det där :-) När man inte behöver laga till någon annan än till sig själv blir det gärna same-same. Varför ändra ett vinnande recept.

Det brukar bli grekisk sallad för mig, flera i veckan, men av någon anledning känner jag att här hemma i Sverige blir det - trots en del lokala råvaror nu - bara en blek imitation. Hur kan man hotta upp sin bondsallad så att den smakar som i Grekland? Har du tips Monica?
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 13:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT