![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Nu blir det räkor, och inte vilka räkor som helst, det blir Symiräkor. Dessa räkor är friterade och är något av Symis nationalrätt. De äts som de är med hull och hår. Inget pill med skalande här inte. Det kittlar jättegott i kistan, som Baloo skulle ha sagt.
![]() Just dessa Symiräkor åt vi på Ouzeria Omonia på Tilos, och där heter rätten Tilosräkor. Så klart. ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Visst ser de goda ut. Men räkor med skal på?
![]() ![]() / Anne ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Ok, då är det bäst att smaka på dem nångång!
![]() / Anne ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Camilla äter det inte. Det knastrar som popcorn i munnen
![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Popcorn gillar jag.
![]() Men bäst att testa själv. ![]() / Anne ![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Mitt första möte med Symiräkorna var just på Symi 1989.
Det var en turkisk man som hade ett pyttelitet matställe och envisades om att vi skulle äta just dessa räkor. Första gången försökte jag skala dom och mannen gjorde allt för att jag skulle äta dom på rätt sätt. Andra gången tuggade jag dom för att sedan spotta ut skalen i servetten. Tredje gången gick det galant och nu gillar jag dem så mycket. Ibland behövs det lite tid och träning. // KR |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Du får träna, precis som KR gjorde.
![]() Visst är det gott! ![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() /kimmen |
#10
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Masse |
![]() |
|
|