![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Har du en vederhäftig källa om fårimporten? Jag läser gärna mer om det.
Mat lagas av råvaror. En del människor äter inte kött pga det du kallar känslomässiga kopplingar, andra gör det. Jag respekterar vegetarianers/veganers val, och tycker att de också bör respektera mitt. |
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Grekland importerar flest djur ifrån Rumänien och Bulgarien. Konstigt nog exporterar Kreta till Libyen....Det är verkligen sjukt! http://greece.greekreporter.com/2014/07/01/sheep-export-from-crete-to-libya/ På väg till Grekland - dock inte på semester: https://www.youtube.com/watch?v=F2SfmSqRC1o http://www.grreporter.info/en/less_and_more_expensive_lamb_easter/10972 http://www.trademap.org/tradestat/Country_SelProductCountry_TS.aspx?nvpm=1|300||||0104|||4|1|1|1|2|1|2|1|1 Det var inte menat som kritik emot dig Inkfish. Jag tyckte bara att klippet ifrån Aten var så makabert och olustigt - inget fint påskklipp alls. Inte i mina ögon. Senast redigerad av Kalimera den 2015-04-14 klockan 15:03. Anledning: Tog bort en länkarna eftersom den bröt sidan och det gillade inte databasen. |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Tack för info. Blir lätt bedrövad egentligen även om jag fortfarande äter kött. Här hemma köper jag bara närproducerat annars avstår jag.
Eva |
#4
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() I Tholaria såg det däremot trevligare ut!.. ![]() Sen den här mass- importen av får SÅ hemskt.. ![]() Sunny, som är GLAD över att vara vegetarian. |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Hade inte en aning om denna handel med levande djur var så omfattande. Dock verkar de flesta länder i Europa syssla med dylikt. T ex är Danmark en stor exportör av grisar till Tyskland.
Att kretensiska grisar går på export till Libyen, känns ju onekligen rätt sjukt, men har antagligen med att göra att de får bättre betalt där, än att sälja dem inhemskt. Något att tänka på är det iaf. Tack för infon! Vad gäller de grillade lammen, kan jag förstå att vissa tycker det ser makabert ut, även om jag inte tycker det. Kanske det har med att huvudena är kvar på djuren? I norden har vi ju oftast avlägsnat huvud o fötter innan grillning tar vid. Det ser man ju även när det säljs kyckling i affärerna i medelhavsområdet. De har ju oftast fötterna kvar, vilket kan kännas lite bisarrt med svenska ögon sett. /Netwolf |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Tack Deia! Jag är matt efter ett migränanfall, ska se om jag kan samla tankarna.
Jag var otydlig, det var egentligen inte importsiffrorna jag funderade över, de är ju lätta att hitta och förvånar mig inte (Grekland importerar till och med tomater, något i Europas jordbrukspolitik måste vara helt uppåt väggarna). Det jag undrade över var snarare transporterna. Jag ser att din youtubelänk tydligen visar en sådan film men jag hoppar över den. Jag tittar aldrig på sådant, jag behöver inte SE hur jävligt det där, det räcker att läsa om det. Mitt eget köttätande hämtar jag vägledning till på kottguiden.se, bra och vederhäftig, icke propagandistisk info. Livsmedelsindustrin är förfärlig när det gäller djurvälfärd, även här hemma. Så skulle jag enbart gå på min känsla för djur skulle jag självklart välja bort allt animaliskt ur kosten. Men det gör jag inte, jag vill äta t ex kött och ägg också. Så jag gör så vettiga val jag kan och väljer att blunda för resten. Jag har inte kommit på något annat sätt. Att det skulle vara makabert att grilla får förstår jag dock inte, för mig är det inte värre än att slänga en fläskkarré på grillen som var och varannan svensk ägnar sig åt under hela sommaren. Ett djur blir ju inte mindre djur för att det är styckat. |
![]() |
|
|