Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #14  
Gammal 2006-02-18, 09:45
Elisabets avatar
Elisabet Elisabet är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 5 566
Standard Sv: Tzatziki

Citat:
Ursprungligen postat av Netwolf
Får väl erkänna att Timjan och Rosmarin olja är min egen lilla specialare. Dock inte för mycket så att det tar överhanden. Speciellt rosmarinoljan ska man vara försiktigt med. Men som sagt. Alla ha sin smak.
Aha, jag det förklarar saken Rosmarin är ju jättegott som krydda, men jag har aldrig förr hört att man brukar använda det på annat sätt i matlagning och blev så förvånad över det så jag letade lite på nätet och hittade en sida som bekräftar ungefär det jag trodde, att rosmarinolja används i parfymer, hudvårdsprodukter och massage- och doftoljor samt att man kan ställa en skål med vatten och några droppar rosmarinolja i ugnen när man gräddar bröd för att ge det lite smak.

Där står även att man kan använda det sparsamt i matlagning, dvs max några droppar - men också att det redan i ganska små mängder kan ge mag- och tarmproblem, vara direkt farligt om man har hjärtproblem eller högt blodtryck, inte bör ätas om man är gravid eller ammar.

http://www.shenet.se/ravaror/eorosmarin.html

Men gott är det säkert Och du kanske bara tar några droppar i tsatzikin?
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 06:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT