![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Även vi har råkat ut för att de höjer på ögonbrynen när man beställer det i Grekland - är det verkligen så ovanligt att turister dricker "grekiskt" kaffe?
Är det någon som har bra recept på hur man kokar kaffet själv? Vi har både äkta grekiskt kaffe och den riktiga kaffekastrullen (smala, höga med långt skaft). Har försökt med olika mycket kaffe/vatten (små espresso koppar) men oftast har det blivit för blaskigt och inte fått till den riktiga skummigheten. //Åke |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Godmorgon!
Kanske det skulle smaka med en kopp kaffe nu ![]() Lägg 2 rejält stora maskedar kaffe i kannan, för medelsött (Metrió) 2-3 tsk socker, ned i kannan det med. Fyll på med en kopp vatten. Ställ på riktigt het spis/låga och rör om. Rör bara lite, när kaffet kokar upp ta omgående bort det från värmen så det inte "bränns" eller kokar över. Häll upp i koppen och njut. Hoppas att det smakar ![]() Kikh |
#4
|
|||
|
|||
![]() Citat:
//Åke |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
|
|