![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eva |
#2
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Särskilt inte i bergsbyarna, då hade de som standard greksallad, samt en del andra enklare rätter! Så det blev en hel del greksallad under min vistelse på Amorgos... ![]() ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Det där är faktiskt något jag reflekterat över. "Förr" kikade man knappt på menyn överhuvudtaget, man frågade och man tittade i grytor. Det var ändå bara en bråkdel av menyn som fanns en given dag. Men numera verkar det finnas mer av det som står på menyn. Undrar om det beror på att man använder fler halvfabrikat, fryser in rätter i högre grad osv. |
#4
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Jag är inte lika rutinerad som du, men det kommer... ![]() PS. De sa faktiskt på flera ställen att, - Just nu har vi inte ALLT på menyn pga att det är lågsäsong. |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Ja, det är klart att de inte har lika stort utbud när det är lågsäsong, den förklaringen har jag också fått ibland när det jag vill ha inte finns.
Fast det var inte meningen att säga något om din rutin ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Och snart är vi där! Och sitter och tittar på när grillmästaren grillar min fisk eller vår köttbit på Nikos eller någon annan taverna. Förlåt att jag avviker lite från ö-snacket. Birgitta. |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Den dagen de börjar servera halvfabrikat i Grekland har jag ätit färdigt. Eva
|
#8
|
||||
|
||||
![]()
Birgitta - det vet jag väl, men jag menade i allmänhet
![]() Eva - jag funderar på om jag stött på halvfabrikat. Det jag kan komma på är att alla ställen inte friterar sin potatis själv utan använder färdiga pommes frites, och jag har fått konserverade ärter+morötter och även stött på konserverade rödbetor. Pulvermos på ett ställe. Och så är jag som sagt lite misstänksam mot moussaka i lerskål. Ostbollar är ibland lite för lika och perfekt rundade för att vara hemgjorda. Och både melitzanosalata och taramasalata kommer ibland från supermarketen. |
#9
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Jeg kjenner blant annet en restauranteier som jobber som revisor fra oktober til juni. Det lønner seg derfor ikke å starte opp for tidlig. Inntjeningen hjemme må veies opp mot inntektene av restaurantdriften. Av og til må de også leie overnattingssted til seg selv eller innleid arbeidskraft i høysesongen. For de som er fra øya eller har familie, er det selvsagt annerledes. Denne mannen har like fullt dype røtter til plassen. Han kom første gang som 20-åring. Nå er han nærmere femti. Slik er det for mange, spesielt i Chora. Flere startet med andre ord som turister i sin tid, da gjerne som hippievarianten ![]() |
![]() |
|
|