![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Jag har nog alldrig fått in mat som varit sådär riktigt dålig att man får gå o klaga, men det är skillnad mellan öar, har tex alldrig fåt så god mat genomgående som på Lesvos, där var det kanon nästan vart man än gick och åt, och har alldrig fått genomgående så medelmåttig mat som på Kreta; där var den iofs kanon i de små byarna, specielt i Zaros, men när vi bodde i Kato Stalos blev vi besvikna på flera ställen, liksom vi blev på de flesta andra "turistorter" vi besökte, vist fanns bra resturanger, men det var fler medelmåttiga än bra.
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Håller helt med dig Mahava. Genomgående bästa maten har jag ätit på Lesvos men även många ställen på Folegandros höll hög klass.
Sämsta maten får man på tavernor som till största delen vänder sig till turister och ligger på massturismorter. Ingen nämnd ingen glömd. Eva |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Först och främst vill jag säga att maten är oftast mycket bra i Grekland. Men rent generellt. så är maten i Kykladerna rätt trist och smaklös. Då avser jag främst turistställen, som t ex Agios Prokopios på Naxos. Bergsbyar har ofta mycket högre standard.
En ort jag blev besviken på var Faros på Sifnos. Maten där gick att äta, men det var inga kulinariska höjdare direkt. /Netwolf |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Jag har ju ganska lång erfarenhet av att åta ute på Lesvos (17 år) och jag kan inte påminna mig att fått något dåligt någon gång. Det har hänt någon enstaka gång att personalen har uppfört sig dåligt men aldrig maten. Någon gång har priserna varit för höga. Om vi åter lunch ute blir det ofta Ouzo med meze. Priset bör ligga runt €10 för fem små tallrikar och 20 cl Ouzo. På favorit lunchstället Bobiras i Mytelini tar vi in tre små rätter (du blir mätt) och 20 cl Ouzo för €15
På kvällarna brukar notan sluta på €20-25 för oss båda och vi beställer fortfarande 5 tallrikar att delar på tillsammans med vin (hustrun) Ouzo (jag) Det enda stället i Grekland där jag fått dålig mat är på en taverna i Plaka i Aten. Sjuhöga priser och riktigt dålig mat. Nästa dag hittade vi en liten taverna på en bakgata som hade grillade lamm kortletter som specialitet. Det blev vår Atentaverna. Har inte varit där på ett par år men vi gör ett övernatten stopp i Aten i oktober och hoppas krogen finns kvar. |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Klart det finns dålig mat i Grekland... För ett par år sedan besökte vi Agistri... Den veckan är så starkt förknippad med dålig upplevelse (men det är en annan tråd). På en taverna beställde jag in en souvlaki. Inte mycket till kött utan mest brosk och fett. På samma tallrik fick jag lite pommes men inga grönsaker... På samma resa besökte vi en annan taverna och beställde in någon grillad köttbit. När jag fick in maten uppmärksammade jag att lukten var unken. Smaken var ännu värre. De lovade att detta var ett dagsfärskt kött men jag betvivlade detta. Jag klagade på detta och fick vänta på att få ny mat. Under tiden hinner mitt middagssällskap äta upp och de hinner tom få in sin dessert... Vi tröttnar på att vänta så jag säger att jag vill inte ha maten och sedan uppstod en dispyt om huruvida jag borde betala eller inte? Jag betalade naturligtvis inte.
Ett par år senare åker jag och mamma till Skiathos. Vi testar taverna Nikos som ligger mitt på Papadiamantis... Rena rama turistfällan. Mamma beställer in Moussaka som de lovade att den var gjord samma dag. Den var smaklös och full av äggstanning att hon hade svårt att dela maten. Den tavernan äter vi inte på fler gånger... Men oftast har det varit bra mat på de tavernor vi besökt! |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Bland den godaste maten vi har ätit har varit på Karpathos. Sedan hittar man sin favoriter på det olika öarna.
I år hittade vi ett riktigt bra taverna på KOS. Greker äter där och även prästen med en stor köttstuvning och en redigt stor flaska med raki. Man blir riktigt glad när man finner dessa matställen (och mätt). Maten är en stor del av resan och tavernerna i sig. Snart bär det iväg till Samos och återuppleva en del för oss mycket bra matställen. Även så blir det en del nya. Seaside |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Ett grundtips: Kolla om möjligt: var går grekerna och äter (gärna en söndagkväll, då många familjer är ute)? Undvik att sätta dig på de tavernor, där turisterna trängs. Vackraste utsikten betyder inte bästa maten. Försök hellre på någon bakgata. Utsikten kan du uppleva vid annat tillfälle. Läs gärna i Jannes Kalimeraguider angående mat och dryck.
Dålig grekisk mat, som man blir sjuk av, är ovanlig enligt mina erfarenheter. På Kreta ska du gärna söka dig till bergsbyarna. / Jannis |
#8
|
||||
|
||||
![]()
På Kreta har vi for det meste opplevd at maten er mye bedre på syd-siden enn på nordkysten.
|
#9
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Birgitta. |
#10
|
|||
|
|||
![]() Håller helt med , ta bara Zaros tex, både Vegara o Sinsinistri, sagoligt god mat på båda, billigare än på norra sidan, Håller också med dig Jannis, sjuka har vi aldrig blivit någon i familjen när vi varit i Grekland efter nu 35 års resande i olika generationer ![]() |
#11
|
|||
|
|||
![]()
Där åt vi resans smaklösaste och sämsta mat (kan vara sämsta jag ätit i Grekland totalt sett under alla resor)
Vi beställde Souvlaki och två stycken Mousakka och ingen var nöjd. Det var även ett skällande och skrikande på varandra på detta ställe så jag undrar om hela familjen hade en dålig dag och därmed blev även maten lidande? Utsikten från restaurangen var dock fenomenal men de behöver hjälp med att få smak på maten, hoppas de förbättrar maten för då kommer det bli kanon. Resans bästa mat fick vi serverat på Mitsos i Agia Marina och Agrea i Platanias. Senast redigerad av Ante den 2014-07-25 klockan 11:11. |
#12
|
|||
|
|||
![]()
Godaste maten har jag fått i Parga förra året. Har varit i Grekland många gånger, men där var bästa maten på alla restauranger - återvänder gärna dit.
![]() |
#13
|
|||
|
|||
![]()
Förra året var vi på Lefkas. Om vi hade tur eller att maten är god vet jag inte. Vi åt bara jättegod mat hela veckan.
|
![]() |
|
|