![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
ALLA hemlagade köttbullar blir goda
![]() Så här gör jag: 500 gram nötfärs 1 dl havregryn 1 dl mjölk eller grädde 1 ägg lite kanel lite paprikapulver 2 tsk basilika rivet skal av 1 citron eller apelsin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Kör havregrynen i mixer till ett grovt mjöl. Låt det svälla i vätskan i 5 minuter. Rör ner ägg, kryddor, salt och färs. Rör smeten smidig, men inte mer! Om jag inte orkar rulla köttbullar gör jag biffar av samma recept. Till picnicen gör jag tunna "hamburgare". De är jättegoda även kalla på bröd. Kryddorna kan man variera som man vill. |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Tusen takk til deg også, Elisabet, nå har jeg to oppskrifter jeg må prøve! Begge høres jo bare såå gode ut!
Interessant at du, og noen ganger Eva, bruker kanel i deigen. Er det vanlig, eller er det noe dere har "tatt med dere" fra Hellas? Jeg liker godt et lite dryss kanel i kjøttmat som dette - bare som et hint, ikke som en kraftig smak - og det lærte jeg av å lage greske kjøttgryter ![]() Og Eva, stuet hvitkål er vanlig tilbehør til norske kjøttkaker også! |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Det är nog något jag fått med mig från Hellas. Jag älskar kanelsmaken men i vissa rätter vill jag som du bara att den ska anas och inte dominera. Jag tar ofta lite kanel i kaffet också numera.
När jag lagar köttfärslimpa använder jag lite mer kanel och låter en hel kanelstång koka med en stund i grönsaks och vinskyn som jag öser limpan med. Sen lägger jag potatis, lök och morötter runt limpan och även de får lite sky över sig. Eva |
![]() |
|
|