![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Kleftiko på Cypern är för mig den RIKTIGA kleftikon! Den som serveras i papper/folie i Grekland är inte samma sak alls för mig. Första gången jag åt kleftiko var på Cypern och den tillagas i stenugn utomhus i 4-5 timmar, den godaste kleftikon jag nånsin ätit! När jag gör kleftiko så använder jag lergryta, sätter ugnen på 90gr och så får den stå i ugnen i ca 5 timmar
En film som visar receptet och tillagningen på Cypern. http://www.sbs.com.au/food/recipes/s...-lamb-kleftiko Yanna |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Takk, Yanna! Både for linken (mange flotte oppskrifter), og for tipset ditt om å bruke leirgryte i ovnen. Din variant skal prøves i nyanskaffet leirgryte.
![]() |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Den som jag åt i Grekland serverades varken i papper eller i folie så jag vet inte exakt hur den var tillagad gott var det i alla fall. Ska kolla in din länk också.
|
![]() |
|
|