![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Jag känner inte till Okeanis, men det ser fint ut när man kollar bilderna på nätet - och de har tydligen egen restaurang som Stellina Village också har (med bra mat), men annars tycker jag det är dåligt med tavernor i området. Det finns, men de flesta hade inte kommit igång förra veckan. Man håller ju på för fullt att öppna mer och mer överallt, så något mer finns kanske öppet nästa vecka.
Vi åker ofta in till stan och äter. Där vill jag gärna rekommendera Kalderimi och Portes som Janne också rekommenderar i sin guide. Här äter man exceptionellt gott! Ang. vädret så ser det ju strålande ut nästa vecka, solsken varje dag - ni kommer att få det helt underbart! Vädret är dessutom ofta bättre än prognoserna visar, tycker jag. Men när man reser i april är det en god idé att ha med sig både svala och varma kläder, för vinden kan vara kall om kvällen/natten. En vindjacka, varm tröja, men också kortärmat, ärmlöst och naturligtvis badkläder! |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Tack för tipsen, kollade in restaurangerna på tripadvisor, portes såg ju sååå mysigt ut! Dit måste vi gå! Tar gärna emot fler tips på restauranger.. Av dom redan nämnda, hur är priserna?
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
På både Kalderimi och Portes har vi betalt 35 euro för två personer inkl. dricks.
På Kalderimi har vi delat tre (kanske 4?) smårätter, vi åt en underbar sallad med rökt fläskkött (första salladen på menukortet), fyllda champignoner och keftedakia (stekta små köttbullar) i härlig tomatsås (det var inte soutzoukakia): ![]() På Portes åt vi en mycket god moussaka (slank modell utan den tjocka bechamelsåsen ![]() Båda ställena har vi fått bröd till och två halvliters Retsina Haníon och säkert avslutat med kaffe. Vi var på Kalderimi tillsammans med goda Kalimera-vänner en annan kväll också, då var vi 4 personer som delade på 6 rätter. Det blev 57 euro och vi fick: 3 ouzo till att börja med 1 sallad med rökt fläskkött 1 portion Fennel Pies 1 portion Zuccini Balls 1 portion moussaka 1 portion kyckling souvlaki 1 portion fyllda champignoner 3 halvliters Retsina Haníon (en var "på huset") plus en Sprite Avslutningsvis fick vi "halvas" till dessert "på huset" och obegränsat med raki och ouzo (även det "på huset") och den rakin med honung och kanel skulle jag gärna ha velat ha med mig hem (fick inget, eftersom jag var chaufför) Jättegott var det! Och rimligt, tycker jag. |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Det låter helt underbart gott!! Ååå vill åka NU!
![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Ja, vädret ser ju helt sagolikt underbart ut och jag önskar dig och din familj en riktigt fin resa.
SOL och VINDSTILLA många av dagarna, det ser verkligen strålande ut och nu reser ni i morgon om jag läste ditt inlägg rätt. Glöm nu inte badkläderna! ![]() |
![]() |
|
|