![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Lunchintaget är olika för olika öar.
När vi är på Santorini,blir det oftast lunch hos Julia på Honeymoon. På Amorgos brukar vi ju gå till någon av stränderna eller till Agia-Anna-sidan och då tar vi alltid med oss paj från bageriet,frukt,bröd, oliver,salami,ost och vatten.Det brukar smaka himmelskt! Naxos däremot är riktigt farligt! Numera bor vi vid Agia Anna och efter flera timmars bad,är vi rejält hungriga och man vill ha ALLT! Vi brukar dock begränsa oss till tex. en huvudrätt,en grönrätt och ev. en sallad som vi delar på och lite Retzina förstås.Det blir mer än tillräckligt,eftersom portionerna är så stora.Efter lunch går vi tillbaks till stränderna och badar och sover en stund i skuggan av en tamarisk eller klippa. |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Jag tillhör nog denna skara som mest troligt drabbas av en sk grekisk mask eftersom jag kan äta alltid och känner ofta hunger trots värme på närmre 40 gr celsius
![]() Men jag håller med flera ovannämnda att lunchen är det viktigaste målet och denna brukar jag intaga vid en närliggande strandtaverna (på de flesta stränderna på Skiathos finns små hak som man kan köpa lunch)... Jag äter gärna pasta men även en och annan greksallad går lätt ner. Jag dricker för det mesta mythos men också clubsoda. Mellanmålet intas oftast i samband med att man lämnat stranden för dagen och då blir det gärna en portion vattenmelon. Middagen intas för det mesta runt 21-tiden. |
![]() |
|
|