Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2012-04-02, 08:58
Kalimeras avatar
Kalimera Kalimera är inte uppkopplad
Admin
 
Reg.datum: nov 2004
Ort: Karlskrona
Inlägg: 35 226
Standard Sv: Grekiska smårätter på menyn

Citat:
Ursprungligen postat av Masse Visa inlägg
Jo just det Janne! Det liknar det jag menar. Påminner om sardeller, men med en aning vinägersmak (vinäger, som jag normalt inte gillar särskilt mycket, men med de här små godingarna var det ok). Vad ska jag fråga efter för att få sådana på tallriken igen??????
Ja, säg det. När jag åt det du ser på bilden beställde jag in Gavros marinatos (något jag nästan alltid gör om det finns på menyn) och då kom denna rätt in. Gott var det i alla fall! Lite roligt är det att jag åt denna Gavros marinatos på Karpathos, närmare bestämt i Lefkos.
Svara med citat
  #2  
Gammal 2012-04-02, 17:48
Kikhs avatar
Kikh Kikh är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2006
Ort: Kalithea, Chania
Inlägg: 1 371
Standard Sv: Grekiska smårätter på menyn

Citat:
Ursprungligen postat av Kalimera Visa inlägg
Ja, säg det. När jag åt det du ser på bilden beställde jag in Gavros marinatos (något jag nästan alltid gör om det finns på menyn) och då kom denna rätt in. Gott var det i alla fall! Lite roligt är det att jag åt denna Gavros marinatos på Karpathos, närmare bestämt i Lefkos.

Om kocken inte orkar rensa fisk... Jag tror nog man kan tillaga Gavros Marinatos av mer an anjovisfileer.

//Kikh
Svara med citat
  #3  
Gammal 2012-04-02, 22:10
Masses avatar
Masse Masse är inte uppkopplad
 
Reg.datum: apr 2008
Ort: Kristianstad
Inlägg: 5 489
Standard Sv: Grekiska smårätter på menyn

Citat:
Ursprungligen postat av Kikh Visa inlägg
Gavros Marinatosär en av mina absoluta favorit-mezé
//Kikh
Citat:
Ursprungligen postat av Kalimera Visa inlägg
Ja, säg det. När jag åt det du ser på bilden beställde jag in Gavros marinatos (något jag nästan alltid gör om det finns på menyn) och då kom denna rätt in. Gott var det i alla fall! Lite roligt är det att jag åt denna Gavros marinatos på Karpathos, närmare bestämt i Lefkos.
Inte konstigt att det är svårt att få till det när man försöker hitta/beställa det här. Kolla in bilderna ovan! Inte tycker jag att det ser ut att vara samma rätt, men likväl heter det tydligen likadant, Gavros marinatos. Svår språkförbistring. Men det är bara till att fortsätta att söka.

Kan kanske bli en liten kul standardgrej att köra med ett tag. Varje tavernabesök i Grekland för mig och hustrun brukar innehålla standardorder på tzatsiki, en karaff vin, ett glas ouzo och en stor butelj vatten, oavsett vad vi ska äta. I fortsättningen skulle man kunna komplettera det med ett fat med lite Gavros marinatos. Förr eller senare borde det ju då dansa in det som jag söker. Och det är med all sannolik det som finns på fatet på din bild Janne. Det får bli några flera turer till Lefkos nästa gång vi är på Karpathos.

Masse
Svara med citat
  #4  
Gammal 2012-04-03, 00:16
Kikhs avatar
Kikh Kikh är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2006
Ort: Kalithea, Chania
Inlägg: 1 371
Standard Sv: Grekiska smårätter på menyn

Citat:
Ursprungligen postat av Masse Visa inlägg
Inte konstigt att det är svårt att få till det när man försöker hitta/beställa det här. Kolla in bilderna ovan! Inte tycker jag att det ser ut att vara samma rätt, men likväl heter det tydligen likadant, Gavros marinatos. Svår språkförbistring. Men det är bara till att fortsätta att söka. ... Det får bli några flera turer till Lefkos nästa gång vi är på Karpathos.

Masse

Eller sa fragar ni efter Anjovis Marinatos, som finns pa de flesta mezedopolio Jag fragade ett proffs och visade bilden och svaret ser ni ovan.
Sa Masse, marinera hel anjovis sa har du din favoritmeze pa paskbordet nasta pask (efersom hel anjovis tar langre tid)!

//Kikh
Svara med citat
  #5  
Gammal 2012-04-03, 09:09
JohnSs avatar
JohnS JohnS är inte uppkopplad
 
Reg.datum: dec 2006
Ort: Ryfylke, Norge
Inlägg: 804
Standard Sv: Grekiska smårätter på menyn

Jeg minner også om en spesialitet fra Lesvos i samme kategori, sardheles pastes. Sardiner fiskes om natten, saltes om morgenen og ligger i salt til utpå ettermiddagen, og renses og serveres så, helst med ouzo. De fås også konservert på boks, men det er de ferske som virkelig smelter på tungen. På Lesvos, som jo blir regnet for den store ouzo-øya, blir disse sardinene regnet som det ultimate tilbehør til ouzoen.
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 00:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT