![]() |
#13
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Det finns faktiskt turister som vill ha roligt i en avslappnad atmosfär när de har semester. På etablissemang där ägaren finns tillhands är det hans/hennes ansvar att skåla med gästerna, och till och med du måste vid något tillfälle blivit bjuden på en skål vid ditt eget bord "on the house". Såvida inte din dotter var i 20-års åldern under sent 50-tal har klimatet inte hårdnat något nämnvärt i vare sig bar- eller restaurangbranchen. Det är tyvärr inte alla förunnat att ha café och restaurangerfarenhet i bagaget, och i ärlighetens namn är lyxkrogarna inte så många som de arbetssökande. Jag har minst sagt gedigen erfarenhet från både restaurang, café och åren som privatsekreterare på ett större företag, mer skinn på näsan än en normalstor bäver och både min kupstorlek och ålderns vishet att tillgå - något som få ungdomar kan skryta med. Trots det får jag acceptera de löner som erbjuds och de krav som cheferna ställer på sin personal. Det är take it or leave it, som det alltid varit både här och i Sverige. Allra helst inom restaurangbranchen. //Kikh |
|
|