![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Arne jag kommer faktiskt inte ihåg ngn ev doft,händelsen ligger 45 år bort ur tiden,men det borde nog ha doftat på ngt vis.Gott kanske?!!!
![]() Monica ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Jag äter också gärna surströmming fast det intresset har kommit med tiden. På tunnbröd med smör, lök och mandelpotatis med en Innis till smakar den allra bäst för mig. Klämma ska det vara. Sen får det gärna vara marangtärta med blåbär till efterrätt.
Eva |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eva |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Marängtårta
Botten: Rör 75 gr rumsvarmt smör och 1 dl socker poröst. Rör ner fyra äggulor en i taget, tillsätt 3 msk mjölk och 1,5 dl vetemjöl blandat med 1,5 tsk bakpulver. Bred ut smeten på smörpapper i en långpanna. Marängtäcke: Vispa vitorna med 1 dl socker till fast skum, vänd sen ner ytterligare 1 dl socker. Bred marängsmeten ovanpå sockerkakssmeten. Strö över ganska fint hackad mandel eller flagad. Grädda i knappt 175 graders ungsvärme eller något lägre ca 25 min. Dela kakan på mitten när den svalnat och bred ut 2-3 dl grädde samt färska blåbär eller lätt tinade frysta på den en halvan och lägg den andra halvan över. Jag brukar inte dubblera receptet osäker på om det går utan brukar baka två om det behövs en större tårta. Om jag behöver frysa tårtan fyller jag den inte förrän den ska serveras. Tårtan är god även med hallon. Eva |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Jag är inte Årets Kock precis. Fixar ganska behändigt att koka eller steka några ägg, koka potatis, brygga kaffe etc. Men hustru Birgit är en hejare på matlagning, och även om hon hellre lagar mat än bakar så kan hon nog ge mig lite support om det behövs. Och med ditt recept så kommer jag att fixa det. På torsdag blir det Sävar marängtårta. (... men först surströmming!!!!)
Tack Eva! ![]() |
![]() |
|
|