Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Fastlandet > Parga

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #5  
Gammal 2011-08-11, 23:14
Masses avatar
Masse Masse är inte uppkopplad
 
Reg.datum: apr 2008
Ort: Kristianstad
Inlägg: 5 488
Standard Sv: Mat i Parga

Mycket ofta blir det ingen "huvudrätt" när vi är ute och äter i Grekland. Det vi gillar mest där är i stället "meze-middag". Dvs vi låter fylla bordet med smårätter (5-7 st beroende på hur stora de är) från "starters-listan" i menyn. Ofta finns bland dem någon eller några med både lite fisk och/eller skaldjur och god sås. T ex "shrimps saganaki" och "mussels saganaki". En och annan gång kan det också bli friterade och salta, krispiga atherinas eller maridakis, och förstås kalamari som är en favorit för mig men som ju du inte gillar (har du provat de små frasiga bläckfiskarna, baby-squids?). Tzatsiki är obligatoriskt för oss, vilket innebär att magen ibland tycker att det är skönt att komma hem till lite vanlig mat efter två veckor med tzatsiki oftast två gånger om dan.

Mums!
Mats
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 07:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT