![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Såser i Grekland är ovanligt däremot skiftar smak och kvalité en del på fiskrätterna. Försök hitta ett ställe som tillagar färsk fisk. Jag åt världens godaste bläckfisk på The Lucky Horse Shoe i Petra på Lesbos så det finns i Grekland.
Om du äter på traditionella tavernor finns det ett större utbud av grönsaksrätter och jag tycker att du ska prova rödbetor, briam, gigantes, chorta, ostbollar, tomatbollar, ostsaganaki, olika zuuchinirätter, feta fourni etc om du inte redan gjort det. Du kan lugnt äta flera förrätter så äter greker ofta själva. Massor av rätter på bordet som alla delar på. En förrätt, huvudrätt och efterrätt per person är inget vanligt sätt att inta en måltid i Grekland på en traditionell taverna. Eva |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Visst kan du spise alt du vil av forretter, som Eva sier. Vi er to par som reiser mye sammen, og det er sjelden at vi bestiller mer enn en eller to hovedretter, sammen med et passende antall forretter. Alt settes midt på bordet og deles, noe vi gir beskjed om når vi bestiller. Og er vi ikke mette når fatene er tømt, bestiller vi en forrett eller to ekstra...
![]() Det høres som "Garidhes saganaki" er "din" rett. Reker i en krydret tomatsaus, med litt fetaost på toppen. Retten lages med store eller små reker, krydringen er ulik, så min kone - som har dette som favoritt - sier man kan spise det mange ganger i ferien, og det smaker nesten som en ny rett fra sted til sted.... |
|
#3
|
||||
|
||||
|
Missa inte ouzerian Meetings i Parga för läckert tilltugg till drycken och Pargas godaste bergste.
Eva |
![]() |
|
|