![]() |
#13
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Kanske har jag en romatisk bild från min ungdom om hur grkiska tavernor ska vara .Men man kan inte hitta det där lilla hålet i väggen med bara grekisk mat och en gammal tant i köket. På sådana ställen har jag ätit hur gott som helst, men tyvärr,inte i dit du ska. Vi har inte lyckats hitta något ställe som är som vi minns den goda tavernamaten. Inte ens ett hyfsat grekiskt bondbröd har vi lyckats uppbringa. Men det kanske också tillhör en svunnen tid, då det fanns riktiga bagerier, där man kände hettan från den stora vedugnen och allt bröd var pinfärskt -och billigt. Eller så är det helt enkelt så att just denna ort saknar det genuina helt. Men, vi har ändå ätit gott. Jag är nästan beroende av grekisk sallad och en sådan svänger man ju lätt ihop själv. Frukost är den fetaste yoghurten med honung och gärna vattenmelon. Fina souvlaki har de på affären som jag kallar AB (bredvid Marinopulis).Den gned jag in med citron,olivoljaoch svartpeppar. Eftersom hotellets stekpanna var sådär, blev det en riktigt grilleffekt inkl rök) ![]() Sedan finns ju Appetito därockså.Och pita gyros,souvlaki,bifteki har det blivit några gånger. Ett par vi träffade på hotellet bedyrade att får-och get-restauranten, ett hotell bort från Golden Sands, var riktigt bra. Vi testade aldrig den. Vi hade då gått på ett annat tips,som var riktigt dåligt. Trots att vi hört flera trovärdiga källor rekommendera det. Enligt paret ska iaf den där restauranten vara som en riktig taverna. Just det genuina saknade jag ännu mer i år. Skulle gärna åka till södra Kreta om jag kunde få korn på något ställe som hade charter, eller okomplicerad transfer. |
|
|