![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Henric G
Jag hade i en kvist färsk rosmarin + en krossad vitlöksklyfta(ganska stor). Tämligen så fet sky men ack så gott.Köttet blev precis som du beskriver,fick nog koka ~90 min och som sagt potatis i de sista 30 min. Längtar till nästa gång och då ska goda vänner få var med och njuta. Monica ![]() |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Vad roligt att ni tyckte om den!
Här hemma brukar jag frityrsteka(stekt i rikligt med olja) små färskpotatis så de får en gyllenebrun yta som jag sedan lägger ner i grytan...kokar då ca 10 min till. I Grekland serverade familjen frityrstekt klyftpotatis till. Ett lantbröd att suga upp såsen med är perfekt. |
#3
|
||||
|
||||
![]()
HenricG jag tror att du är ute efter en enkel men supergod rätt som heter "sfakiano "åtminstone på Kreta.
Man ser den inte på så många turistmenyer. Sfakian Lamb som du nämner tyder på att det är samma rätt eller liknande som serveras ute i Platanias. Vintertid hittar man den nästan på alla tavernor särskilt på lördagr och söndagar. Den tillagas oftast av lamm men också av kanin och serveras ofta med pilaffiris och yoghurt. Du hittar säkert recept på nätet, annars har jag kanske ett i mina gömmor. Kött, salt(ganska mycket), peppar och vitt vin lars Kriti stin kardia mou |
![]() |
|
|