![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Agda!
Nu är det spännande,på spisen småkokar lamm enl ditt recept men med ett tillägg,har lagt ner potatis i bitar nu sista 30 min. Till detta eller före vi får se sallad med fetaost,en skål med tzatziki och en med kalamatesoliver.Vad mer kan vi begära.Solen skiner,haft ~23 varmgrader och lite vind.Säger som Arne livet leker.Ska vi kanske dela på ett krus vitt nja det blir nog rosé eller öl eller rött.Mmmm, det blir öl. Monica ![]() |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Ja, det skall bli spännande och höra om den föll i smaken
![]() Smaklig måltid! |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Agda!
Det var som om vi satt på ngn liten bytaverna,hur gott som helst.Detta kommer att bli en ny favorit här hemma precis som Katitzis fisksoppa. Oj vad vi njöt min man tackar för receptet. Monica ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Åh, tack så väldigt mycket! Det måste naturligtvis vara detta recept (Agdas). En kvist rosmarin och kanske en persiljestjälk får nog trilla ner i grytan också.
De gånger jag ätit det har det varit ganska fet sky, antar att det är fettet från själva lammet som kokat ur och inte så mycket olivolja, och så har köttet varit så mört att det i princip stannat kvar på tallriken när man lyft i benet. I Milía serverades det med ett minst sagt rustikt mörkt bröd att suga upp de ljuvliga safterna med, så kommer jag nog äta det här hemma när mina två utlovade lamm anlänt framåt höstkanten. ![]() |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Henric G
Jag hade i en kvist färsk rosmarin + en krossad vitlöksklyfta(ganska stor). Tämligen så fet sky men ack så gott.Köttet blev precis som du beskriver,fick nog koka ~90 min och som sagt potatis i de sista 30 min. Längtar till nästa gång och då ska goda vänner få var med och njuta. Monica ![]() |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Vad roligt att ni tyckte om den!
Här hemma brukar jag frityrsteka(stekt i rikligt med olja) små färskpotatis så de får en gyllenebrun yta som jag sedan lägger ner i grytan...kokar då ca 10 min till. I Grekland serverade familjen frityrstekt klyftpotatis till. Ett lantbröd att suga upp såsen med är perfekt. |
#7
|
||||
|
||||
![]()
HenricG jag tror att du är ute efter en enkel men supergod rätt som heter "sfakiano "åtminstone på Kreta.
Man ser den inte på så många turistmenyer. Sfakian Lamb som du nämner tyder på att det är samma rätt eller liknande som serveras ute i Platanias. Vintertid hittar man den nästan på alla tavernor särskilt på lördagr och söndagar. Den tillagas oftast av lamm men också av kanin och serveras ofta med pilaffiris och yoghurt. Du hittar säkert recept på nätet, annars har jag kanske ett i mina gömmor. Kött, salt(ganska mycket), peppar och vitt vin lars Kriti stin kardia mou |
![]() |
|
|