Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #2  
Gammal 2011-07-12, 14:42
Arnes avatar
Arne Arne är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 4 702
Standard Sv: Lamm, vin och olivolja

Det här behövs för ca 4 port:
1 kg lammkött med ben
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 tsk kanel
1 burk krossade tomater
1 dl buljong
1 squash
1 dl matlagningsyoghurt
1 1/2 tsk vetemjöl
1 citron
ca 15 svarta oliver

Gör så här
1. Bena ur köttet och skär det i mindre bitar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna i lite matfett. Lägg över det i en gryta tillsammans med benen. Salta och peppra.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt och glansigt i lite matfett. Lägg över det i grytan.
3. Tillsätt tomatpuré, oregano, timjan, rosmarin, kanel, krossade tomater och buljong. Låt grytan puttra under lock ca 30–40 minuter.
4. Skär squashen i mindre bitar. Rör ut yoghurten med mjöl. Rör ner yoghurten i grytan och rör om. Rör ner squashen och låt grytan puttra ytterligare ca 5 minuter. Smaka av.


Smaklig måltid
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 06:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT