![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Jo olivträkonstnären är dyr men det är inga dussinalster han har. Jag har för länge sen köpt honungsskedar samt en liten skål till sonen.
Eva |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Låter härligt att Rethymno verkar vara sig likt. Kul att ni fick träffa Yvonne och hennes kompis. Här i Sikeå skiner solen för fullt, men regn är utlovat till senare i eftermiddag om det stämmer. Det behövs verkligen. Ha en fortsatt trevlig semester.
Majken ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Fredag 24 Juni. Rethymno.
Midsommarafton minsann. Vi ska nu ånyo packa våra ränslar inför avfärden till Chania med bussen som avgår 12.00. Fungerar allt som det skall då har George p La Casa ordnat ett rum åt oss för fyra nätter. Det var även under gårdagen ordentligt varmt. Vi tog promenaden ner till Venetianska hamnen och taverna Zefyros att oss svalka finna. Tavernakyparen lät förmäla att turistnäringen efterlyser flera turister vid denna tid på året. Man upplever tillströmningen som en smula klen ännu. Birgitta frågade kyparen om de till aftonen hade tomatsoppa på menyn. Nix, bara fisksoppa, men visst kan vi fixa tomatsoppa till kvällen om du vill ha det. Men så bra, vi bestämde oss genast för att dinera på Zefyros. Arne besökte frisören på hörnet. Klippning var anbefalld. Frisörer är ju oftast en outsinlig informationskälla. På frågan om Almyridaområdet svarade frisören att det egentligen är ett ganska så trivsamt ställe. Alls ej så överexploaterat och glassigt turistiskt. Vi får väl ett annat år fara till ort och ställe att själva bilda oss en uppfattning. Åsikterna om detta område spretar ju som en bättre begagnad piassavakvast. Den tryckande värmen ledde våra steg till Stellas Kitchen att äta lunch. Förutom väldigt god och billig mat har Stella Ac i lokalen. Så åter hem till vårt Guest House att vila siesta. Ac-n är i dessa dagar ovärderlig för oss som är en smula värmekänsliga. Vid sextiden gick vi ner till Zefyros att sammanträffa med vännen Git. Vi fick en dryg timmes samtal under klyvandet av ett gemensamt krus kallt gott vitt vin. Så var det dags att beställa mat. Birgitta var väldigt nöjd med den tomatsoppa tavernan fixat till. Rostat vitlöksbröd serverades till. Vi voro nästan de enda gästerna, och då passade det ju bra att ett sällskap Norrmän anlände att äta middag. De var inalles tjugo till antalet och hade ej förbeställt något. Tavernaägaren slog frivolter av glädje inför denna anstormning. En febril aktivitet inleddes i köket. Sällskapet knusslade ej med beställningarna. Först greksallad och flaskvin, därefter skulle alla äta jätteräkor. Icke billig mat i Grekland. Därefter glass, kaffe och avec. Det blev intäkter det. Kyparen viskade till oss att vi bringar lycka till hans taverna. I anledning av detta bjöd han på vårt middagskrus. Vi vandrade hemåt och stannade till på Marias cafe, beläget just utanför vårt Guest house. Det fick bli varsin Greece Coffe samt Metaxa. Vårt boende är väldigt centralt beläget. Med utgångspunkt från den Venetianska fontänen är det bara trettio meter in till höger i gränden. Vi betalar 40 € natten. Bor man flera nätter än tre, då är priset förhandlingsbart. Nakli har egen hemsida. Notera dock att det bara finns tre studios. Två stycken en trappa upp, och så en takstudio med jättealtan. Altanen är tillgänglig för alla i huset boende. Lite bilder från Stellas Kitchen finnes nu i galleriet under "24Juni" Arne och Birgitta |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Hej Arne och Birgitta,
Om ni tröttnar på stadslivet och vill ha lite lantluft så är ni välkomna ut till oss i Kontomari på en fika eller lunch. Jag läser alltid med glädje era resebrev så det känns som jag känner er. mvh Birgitta och Per |
![]() |
|
|