Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2011-06-12, 08:30
Monica Ps avatar
Monica P Monica P är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2007
Ort: Kalymnos, Grekland
Inlägg: 5 355
Standard Sv: Hängande bläckfisk och vitmålade stammar

Vi kan ju ta ett varv till, ihop med bläckfiskar eller så.
Svara med citat
  #2  
Gammal 2011-06-12, 13:23
Masses avatar
Masse Masse är inte uppkopplad
 
Reg.datum: apr 2008
Ort: Kristianstad
Inlägg: 5 489
Standard Sv: Hängande bläckfisk och vitmålade stammar

Citat:
Ursprungligen postat av Monica P Visa inlägg
Vi kan ju ta ett varv till, ihop med bläckfiskar eller så.


Mats
Svara med citat
  #3  
Gammal 2011-06-13, 17:52
Bronson Bronson är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2011
Ort: Kristianstad/Växjö
Inlägg: 3
Standard Sv: Hängande bläckfisk och vitmålade stammar

Jisses vilken härlig lista med svar som sattes igång av en enkel fråga över en öl med broder Mats.
Svara med citat
  #4  
Gammal 2011-07-04, 10:52
karinafps avatar
karinafp karinafp är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Handen
Inlägg: 3 217
Standard Sv: Hängande bläckfisk

Efter att ha fragat auktoriteter har pa Karpathos har jag fatt till svar att det ar blackfiskar som ska grillas som hangs upp till tork efter att forst ha behandlats med vinager och peppar for att halla flugorna borta. Blackfisk som ska kokas hangs inte upp.

Karin
som haller sig borta fran alla varianter av blackfisk...
Svara med citat
  #5  
Gammal 2011-07-04, 12:36
Monica Ps avatar
Monica P Monica P är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2007
Ort: Kalymnos, Grekland
Inlägg: 5 355
Standard Sv: Hängande bläckfisk

Just det. Tilläggas kan då att jag brukar frysa in bläckfisk som spars till stifado ,alltså kokas, och frysningen i sig mörar också. Bra att du tipsade om vinäger och peppar! Det visste jag inte.
Svara med citat
  #6  
Gammal 2011-07-29, 11:13
larss avatar
lars lars är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Inlägg: 881
Standard Sv: Hängande bläckfisk

Fångar och tillagar gärna själv ofta bäckfisk när jag är på Kreta.
För att möra slår man bläckfisken mot sten eller kajkant etc, för att få bort "det hala" skurar man den och då bildas ett vitt skum som sköljes bort.
Om man gör det senare vid strandkanten så var uppmärksam på vattnet runt omkring. Doften av bläckfisk sprider sig i vattnet och då håller sig gärna muränan framme och den är inte alltid så kul. Fånga den gärna med spjut ( helst precis bakom huvudet) men ha alltid kolla på huvudet och gapet.
Stekt muräna smakar förträffligt. Rensas ungefär som ål, skär av huvudet (var försiktig), dra av skinnet och skär bort nedersta delen som bara innehåller ben.
Åter till bläckfisken. Skall den grillas hängs den upp för att det mesta av dess vätska skall försvinna.
Kokar man bläckfisk så lägger man den torr i grytan i början och då ser man att den innehåller mycket vätska(röd) som först skall koka bort.
Gott är det med en liten ouzo därtill.
lars
Krii stin kardia mou
Svara med citat
  #7  
Gammal 2011-07-30, 14:40
Masses avatar
Masse Masse är inte uppkopplad
 
Reg.datum: apr 2008
Ort: Kristianstad
Inlägg: 5 489
Standard Sv: Hängande bläckfisk

Tack för alla trevliga svar på vår bläckfisk-fundering. Ska bli kul att jämföra med fiskargubbarnas syn på saken när vi kommer ner.

Mats
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 05:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT