![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Tack för dina målande beskrivningar av Chania. Själv har jag aldrig besökt Chania stad, men när jag läser dina inlägg så känns det som att jag själv vandrar omkring där... Ingegerd - som åker tillbaka till Rethymno om 5 dagar ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Ska bli saaaa kul nar du kommer...vet att vi har minst en utfard att se fram mot!
![]() Yanna |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Hej! Jag ar lite nyfis pa vad som hant sedan du skrev i tisdags!
![]() Yanna - som foljer dina eskapader! |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Ja, jag har tänkt berätta mer om det imorgon, dvs. lördag. Dvs. lördag är redan idag, eftersom det är efter midnatt, men jag måste sova först.
![]() |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Nu är du i faggorna. Välkommen även till Chania om du känner för det.
"gavros" betyder skarpsill, och det kan även vara fråga om en specialrätt med skarpsill. I affärererna finns insaltad sill som är mycket stark och måste lakas ur,men den duger säkert bra till Jansson. Även rökt , alltså böckling, men den är också väldigt hård och salt inuti. Nu har jag äntligen kommit igång och börja köpa färsk fisk - i saluhallen får man den rensad på momangen - och utforskar det som finns. "Marido" är en mindre fisk, fingerstora, som jag tror jag fått i mig på restaurang, som jag ännu inte gett mig in på hemma. "Sardiner" kallas faktiskt vissa inläggningar av skarpsill, men "sardin" är också namnet på en fiskart som lever i medelhavet, och som serveras även friterad restauranger... Ja, som sagt, jag forskar vidare på detta, och återkommer med rapporter ! ![]() Citat:
|
|
|