Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2011-03-25, 13:19
Monica Ps avatar
Monica P Monica P är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2007
Ort: Kalymnos, Grekland
Inlägg: 5 355
Standard Sv: Honung

...och alla vet väl att honung inte ska stå i kylskåpet...?
Svara med citat
  #2  
Gammal 2011-03-25, 14:28
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Honung

Citat:
Ursprungligen postat av Monica P Visa inlägg
...och alla vet väl att honung inte ska stå i kylskåpet...?
Det borde väl alla veta men man vet aldrig. Honung får heller aldrig ges till barn under 1 år.

Själv har jag min egen leverantör direkt hem till dörren så grekisk honung är jag sällan utan. Varje gång min gode vän gör ett besök i sitt gamla hemland fylls förrådet på.


Eva
Svara med citat
  #3  
Gammal 2011-03-25, 15:07
larss avatar
lars lars är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Inlägg: 881
Standard Sv: Honung

Enligt en av Kretas äkta honungsmakare får bina inte bara nektar som de själv fixar utan en del odlare ger bina sockerlösning vilket påskyndar eventuell kristallisering.
Jag har flytande honung från ovannämnde och den är snart 3 år och fortfarande lika fin.
Äter du ingen honung eftersom du har honung som snart är 3 år??? kanske någon frågar sig, vilket ju är en berättigad fråga.
Jo ganska ofta. Förutom packning, vin, raki, ostar m m fanns det även utrymme för en dunk med honung i Volvon, när vi skulle återvända till Sverige.
Köpte förra året en burk uppe i by på väg mot Elafonissos men den honungen blev nästan som socker efter 6-7 månader och den hade inte riktigt den där djupa färgen som riktigt bra honung skall ha.
Jag värmde den försiktigt i en kastrull med ljummet vatten och den blev ganska hyfsad men kristalliserades snart igen med ett golv av socker i burken.

Ett tips är att göra honungstestet, vilket innebär att man tar honung i en sked och låter den rinna av densamma i en tunn stråle. Ju längre strålen är utan att den går av eller delas dessto bättre honung dvs sammanhängade lång stråle är lika med bra honung.

lars
Kriti stin kardia mou
Svara med citat
  #4  
Gammal 2011-03-26, 01:18
Frappes avatar
Frappe Frappe är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Norra Sthlm, Nea Makri/ Nea Pendeli Athens Grekland
Inlägg: 1 712
Standard Sv: Honung

Det är som Lars säger..honung som stelat har det oftast fuskat med och man har tillsatt socker...tyvärr!

Camilla
Svara med citat
  #5  
Gammal 2011-03-31, 11:34
Aase Aase är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Lerum
Inlägg: 350
Standard Sv: Honung

Hej
Tack för alla bra och hjälpsamma svar. Nu är honungen uppvärmd och åter flytande.
Åse
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 07:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT