![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Jag brukar lägga oliver i olivolja med oregano och några citronklyftor, håller länge och blir väldigt gott. Kan även användas i sallader när oliverna börjar minska.
Fetan täcker du med vatten och beroende på hur salt fetan är saltas vattnet. Blir fetan för salt kan du lägga den i enbart vatten ett par timmar för att dra ut saltet. Monica |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Jag har använt mig av detta recept, från Eva L. Oc det blev jättebra! (Inget socker dock!)
Gissar att det blir bra med en lag gjord på 0,5 dl vanligt salt, 1 liter vatten och eventuellt 1-2 tsk socker som jag tror kan uteslutas. Osten bör hålla några veckor i den här lagen men samtidigt är den inte så salt att den drar ur smakämnen från osten. Den som föredrar en saltare lag kan prova med 1 dl salt, 1 l vatten och 2 tsk socker. Koka upp lagen och låt den svalna i rumstemperatur. Kyl den sen och häll över osten. Eva |
![]() |
|
|