![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Här kommer mitt recept, jag brukar göra den i portionsformar av lera, inköpta i Grekland. Men naturligtvis kan man använda en stor ugnsform också.
1 kg lamm- eller nötkött 1 hackad gul lök 1 pressad vitlöksklyfta 2 tkp tomatjuice (eller krossade tomater på burk) 1 msk tomatpasta salt & peppar 1/2 kg pasta (gärna risoni) riven ost Skär köttet i mindre bitar och bryn det. Tillsätt lök och vitlök och låt steka på svag värme tills det är mjukt. Häll i tomatpasta och tomatjuice, salt & peppar och så mycket vatten att det täcker köttet. Låt sedan sjuda på svag värme tills köttet blivit mört och såsen tjocknat. Koka pastan mjuk, lägg hälften i en smord ugnsform, och lägg på köttbitarna. Fördela resten av pastan jämt över köttet och häll tomatsåsen ovanpå. Strö över riven ost och grädda i 200-225 grader ugnsvärme ca. 15 min. (räcker till 5 pers.) Lycka till! Ann-Kristin ![]() |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Åh tack snälla ni !!!
Vattnas redan i munnen, ska göra detta i helgen ![]() //Maggan |
#3
|
||||
|
||||
![]()
In med recepten i receptbanken, giouvetsi är jättegott . Åt det senast hos grekiska vänner i går kväll.
|
![]() |
|
|