![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Karin |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Jag tror att det är ganska vanligt att människor är försiktiga och reserverade inför mat de inte känner till. Många här hemma äter ju inte så varierad kost heller men visst är det konstigt och tråkigt. Jag har mött flera vana Greklandsresenärer, både såna som åker charter och dom som luffar runt, som inte känner till flera maträtter som jag brukar njuta av under mina resor.
Fast ibland får man leta ordentligt för att hitta sina favoriter. Mina intryck från Karpathos var att maten där höll förhållandevis hög klass och var varierad. Eva |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Uff, jeg må innrømme en ting. Har ennå ikke smakt retsina. Det er nesten så jeg ikke tør å si det engang.
![]() ![]() |
#4
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Jag bestämde mig ett år att nu skall jag strunta i biffar o dyl. och be servitören rekommendera något grekiskt, och på det sätt lärde jag mig mer och mer. Men då måste man först ha blivit nyfiken, för att göra så. Citat:
Kan det vara så att restaurangägarna tror att vi vill ha de där evinnerliga souvlakin? Att vi inte är intresserade av den grekiska husmankosten? Gita |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() I min smak slår för övrigt grekisk potatis all annan potatis jag ätit, smaken är fantastisk. |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Jag älskar grekisk mat. Trots det förstår jag att många klagar så på det trista köket. Många restauranger som uteslutande vänder sig till turister serverar ju sanslöst tråkig mat - och det är inte lätt att skilja agnarna från vetet i det digra tavernautbudet, i synnerhet inte om man inte är väldigt Greklandsvan.
Senast redigerad av inkfish den 2005-10-23 klockan 18:22. |
![]() |
|
|