Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2010-08-09, 11:27
karinafps avatar
karinafp karinafp är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Handen
Inlägg: 3 224
Standard Sv: Auberginertips !

Citat:
Ursprungligen postat av Lovis Visa inlägg
.Skrapa försiktigt ur riset. I botten finns nu, om du lyckats... en härligt gyllene skorpa, som bryts sönder och serveras bredvid.
Min iranske make - långt bort i det nästan glömda förflutna - lärde mig att doppa kastrullbottnen i kallt vatten när riset var klart; då brukar det gå att stjälpa upp riset till en läcker "kaka". Mums!

Karin
som levt ett långt och mycket händelserikt liv...
Svara med citat
  #2  
Gammal 2010-08-09, 13:08
Gita Gita är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Ort: Järfälla
Inlägg: 1 429
Standard Sv: Auberginertips !

Åh, det låter gott! Vilken olja skall man använda? JAg har hört talas om smör också, och det låer nästan änu godare. Nu blev jag hungrig!
Svara med citat
  #3  
Gammal 2010-08-09, 13:13
Lovis Lovis är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2008
Ort: Malmö
Inlägg: 143
Standard Sv: Auberginertips !

Citat:
Ursprungligen postat av Gita Visa inlägg
Åh, det låter gott! Vilken olja skall man använda? JAg har hört talas om smör också, och det låer nästan änu godare. Nu blev jag hungrig!

Jag använder en helt neutral olja. Men sen serverar jag å andra sidan alltid smör TILL riset som får smälta ner på tallriken
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 00:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT