![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
I Tolo på Marias restaurang åt jag en jättegod lunchrätt som bestod av friterade auberginskivor på en tomatröra som alltihop låg på en liten salladsbädd. Tomatröran bestod av grovt hackade tomater, vitlök, strimlad rödlök, oregano, ett lagerblad och en gnutta chili (tror jag). Detta var lätt hopkokat i olivolja. Men jag undrar hur man gör frityrsmeten som auberginen var stekt med. Någon som vet?
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Jag tror att det är så enkelt som vetemjöl!
|
#3
|
|||
|
|||
![]()
Jag tror också att aubergineskivorna bara är doppade i vetemjöl, så gör man ju tex med saganaki...
![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Vetemjöl och vichyvatten har jag hört men inte testat själv.
Gunilla |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Har provat med vetemjöl och det smakar nästan som i Grekland!
![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Har provat Fedon Lindbergs recept, friterad zuccini/aubergine, 2 dl vetemjöl och 1 dl öl. Jättegott!
![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Tack för tipset!! Lena |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Det är vetemjöl som används i friteringen. Jag tål inte vete men dom har använt majsmjöl i stället när jag har talat om problemet. Det hände i Pefkos på Hellas-restaurang i år.
Jag gören enkel variation har hemma utan mjöl, jag sätter skivorna på en vanlig stekpanna o. det blir bra. |
![]() |
|
|