Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #16  
Gammal 2010-07-30, 13:34
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Äkta Moussaka enligt Camilla och Ulf....

Jag börjar med att halvskala auberginen. Tar osthyveln och tar bort streck med skal. Lämnar hälften ungefär. Varför undrar en del och det är för att skalet kan ge en besk smak. Skalar även potatisen. Strör salt på auberginen så att en del av vätskan dras ur. Steker den sedan lätt i olivolja och lite smör. Steker även potatisen. Sedan varvar jag potatis och aubergine och lägger sen på den färdiga köttfärsröran och sedan ett tjockt lager sås toppad med grevé eller Västerbottensost. Jag älskar lök både gul och röd men till mousaka använder jag gul för att inte få några konstiga färgbrytningar men röd går lika bra.

Eva
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 19:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT