Citat:
Ursprungligen postat av annelinen
Ska laga en jättegryta "stifado" idag... Köttgryta blir i min mening bara bättre ju längre den står, och det passar bra som matlåda på jobbet. Brukar hiva i rött vin, en kanelstång, färsk timjan, gul lök och syltlök, tomatpure och även lite balsamvinäger (det sistnämnda hör nog inte dit men jag tycker det ger bättre smak).
Har ni några andra tips på hur man gör den bästa stifadon? Vore kul att höra hur stifado "ska" lagas...om det ens finns något bestämt recept på denna rätt. 
|
Nu har du hunnit koka stifadon redan och antagligen blev det jättegott, men jag kan inte låta bli att tipsa om mitt recept:
http://fiskensvea.blogspot.com/2008/03/psk-stifado.html
Receptet är ursprungligen från en svenskspråkig grekisk receptbok men jag har gjort små ändringar för att få den ultimata stifadon...