![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Ni är för söta tjejer! Förrutom Ouzo och, till sambons förtret, dolmadakia är finns det nog inte mycket "grekiskt" i min kyl. Fast å andra sindan är allt inhandlat i Grekland och räknas som basvaror
![]() Olivolja? Alltid, eftersom familjen gör egen. Honung - inköps när den är som bäst. Balsamvinäger - skulle aldrig sambon räkna som Grekiskt... Fetaost - när vi fyndat ett större parti. Halloumi? Kan inte minnas att vi haft ens ett gram. Oliver - ja, när det är dags att koka Soupies brukar vi köpa krossade ![]() För oss som bor här är det grekiskt att ha Brisoles i frysen, minst 5 kg vin på köksbänken och massor med fräscha grönsaker i kylen - om vi får oväntade gäster. Sen får man aldrig vara utan kyld Raki och tilltugg typ mandel, russin och torkade ärtor (som här hos oss har väääldigt kort hållbarhet...) Tzatziki görs inte ofta hemma hos de familjer vi umgås med och jag har aldrig sett en oliv på matbordet (undantaget i Soupies då). Visst är det festligt vad vi räknar som grekiskt i våra respektive världar. //Kikh |
|
|