Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #6  
Gammal 2005-10-04, 08:44
xristina xristina är inte uppkopplad
Banned
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 454
Standard Sv: Min Giouvetzi

Da får jeg komme med min Giouvetzi-oppskrift som jeg får skryt av da:

Giouvetzi (6 personer)

2 kg okse-, kalve- eller lammekjøtt i biter
1 del olivenolje
50 gram smør
3 fedd hvitløk
1 boks hermetiske tomater
3 ss tomatpuré
8 dl vann

2 dl rødvin
1/2 kjøttbuljongterning
1 kanelstang
1 ts salt
3 krm nymalt svart pepper
4 korn hel pepper
2 krm sukker
1 pk kritharaki

Smelt olje og smør i en jerngryte eller stekepanne. Finhakk hvitløken, og stek den forsiktig i moen minutter. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, vann, rødvin, kjøttbuljongterning, kanelstang, salt, svart pepper, hel pepper og sukker. Rør om og la småkoke i noen minutter. Legg i kjøttet og la alt koke på middels varme under lokk i ca. 1 time. Sett stekeovnen på 175 grader. Legg den ukokte pastaen langs kanten i en smurt ildfast form. Legg kjøttet i midten, og hell sausen over. Sett formen midt i ovnen i 30 minutter. Rør underveis. Dryss revet ost eller parmesanost over før servering. Passer godt med gresk salat!
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 17:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT