![]() |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Da får jeg komme med min Giouvetzi-oppskrift som jeg får skryt av da:
Giouvetzi (6 personer) 2 kg okse-, kalve- eller lammekjøtt i biter 1 del olivenolje 50 gram smør 3 fedd hvitløk 1 boks hermetiske tomater 3 ss tomatpuré 8 dl vann 2 dl rødvin 1/2 kjøttbuljongterning 1 kanelstang 1 ts salt 3 krm nymalt svart pepper 4 korn hel pepper 2 krm sukker 1 pk kritharaki Smelt olje og smør i en jerngryte eller stekepanne. Finhakk hvitløken, og stek den forsiktig i moen minutter. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, vann, rødvin, kjøttbuljongterning, kanelstang, salt, svart pepper, hel pepper og sukker. Rør om og la småkoke i noen minutter. Legg i kjøttet og la alt koke på middels varme under lokk i ca. 1 time. Sett stekeovnen på 175 grader. Legg den ukokte pastaen langs kanten i en smurt ildfast form. Legg kjøttet i midten, og hell sausen over. Sett formen midt i ovnen i 30 minutter. Rør underveis. Dryss revet ost eller parmesanost over før servering. Passer godt med gresk salat! |
|
|