![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Nå skal det snart bli Stifado, ja
![]() - når jeg vil være litt "råflott", bytter jeg ut alt vann med RØDVIN ![]() blir ikke noe dårligere smak av det gitt ![]() ![]() |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Da får jeg komme med min Giouvetzi-oppskrift som jeg får skryt av da:
Giouvetzi (6 personer) 2 kg okse-, kalve- eller lammekjøtt i biter 1 del olivenolje 50 gram smør 3 fedd hvitløk 1 boks hermetiske tomater 3 ss tomatpuré 8 dl vann 2 dl rødvin 1/2 kjøttbuljongterning 1 kanelstang 1 ts salt 3 krm nymalt svart pepper 4 korn hel pepper 2 krm sukker 1 pk kritharaki Smelt olje og smør i en jerngryte eller stekepanne. Finhakk hvitløken, og stek den forsiktig i moen minutter. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, vann, rødvin, kjøttbuljongterning, kanelstang, salt, svart pepper, hel pepper og sukker. Rør om og la småkoke i noen minutter. Legg i kjøttet og la alt koke på middels varme under lokk i ca. 1 time. Sett stekeovnen på 175 grader. Legg den ukokte pastaen langs kanten i en smurt ildfast form. Legg kjøttet i midten, og hell sausen over. Sett formen midt i ovnen i 30 minutter. Rør underveis. Dryss revet ost eller parmesanost over før servering. Passer godt med gresk salat! |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Receptet låter gott men lite väl mycket olivolja för min smak. Personligen tycker jag att Stiffado smakar bäst på lamm eller kaninkött och den godaste jag ätit tillagades av Jannis mamma på Restaurang Acrogiali i Rethymnon.
Alla traditionella rätter är hon en mästare på. Eva |
#4
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Eva |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Giouvetzi er en av mine absolutte favoritter, så jeg sørger alltid for å kjøpe med kritharaki hjem. Har ikke funnet det i noen butikk her hjemme... (Og så handler jeg pastarør til pastitsio!).
Jeg justerer alltid på oljemengden i oppskriftene. Spiser ikke olje på salaten heller jeg. Synes som deg at det fort blir for fett. ![]() |
#7
|
|||
|
|||
![]() Citat:
På Samos fikk jeg klar beskjed fra min venn Dimitri (76 år): Ha godt med olivenolje på salaten, ta gjerne en spiseskje olivenolje hver morgen. og husk: Inntar du ikke olivenolje om dagen blir det ingen god sex om natten! ![]() |
#8
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Men medellivslängden i Grekland tillhör inte de längsta i Europa. Både i Sverige och Norge lever både män och kvinnor längre. Medellivslängden bland grekiska kvinnor är till och med lägre än medellivslängden i hela EU. Så sambandet mellan olivolja och hög medellivslängd är nog en myt. Sen är det garanterat fler än Eva som inte gillar varken smak eller uteseende på maten när den dryper av olja. |
#9
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
#10
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
#11
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
#12
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
#13
|
|||
|
|||
![]()
Det får bli en avstandsskål i så fall, for jeg reiser ikke fra mitt kjære Kos!
|
#14
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
#15
|
|||
|
|||
![]()
Översättning önskas:
Storfekjøtt Rødvinseddik hermetiske tomater (hela skalade tomater?) kritharaki (Kretaraki? – kan man ersätta detta med annat, vi har (faktiskt) druckit upp våran raki…) Ang. olivolja och antiinflammatorisk effekt så motsvarar 50 g olivolja cirka 10 procent av den rekommenderade dosen av t. ex. Ibupren till vuxna för att minska smärta, d.v.s. drick 500 g olivolja istället för att ta en Ibupren…. //Åke |
#16
|
|||
|
|||
![]()
Storfekjøtt = kjøtt fra okse/tjur
Rødvinseddik = vinäger(?) av rött vin hermetiske tomater (hela skalade tomater?) = skalade og hakkade(?) kritharaki (Kretaraki? – kan man ersätta detta med annat, vi har (faktiskt) druckit upp våran raki…) = ![]() Sorry, men skriftlig svensk er ikke min sterke side... |
#17
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tackar! Kritharaki heter här Risoni och gissa om vi blev glada när vi såg den i affären - har endast ätit den i Grekland tidigare. //Åke |
#18
|
|||
|
|||
![]()
Oj, så flott at dere kan få kjøpt det i Sverige! Jeg har tittet etter det her i landet, men ikke funnet det. Så jeg kjøper alltid det med meg hjem fra Hellas.
|
#19
|
|||
|
|||
![]()
Vi köper Risoni på våran vanliga ICA stormarknad - har du tittat på COOP då dessa gör inköp för norge/sverige/danmark, jag tror att det är Barilla som tillverkar "våran" risoni.
//Åke |
#20
|
|||
|
|||
![]()
Jeg har sett etter det, men ikke funnet det. Men om jeg går på de store ICA eller COOP butikkene, så har jeg sikkert en sjans til å finne det. Takk for tipset!
|
![]() |
|
|