Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #9  
Gammal 2010-01-26, 15:04
Admirala Admirala är inte uppkopplad
Avslutat medlemskap på egen begäran
 
Reg.datum: apr 2005
Inlägg: 2 620
Standard Sv: Grekisk middag

Jeg har lært å kage garides saganaki av en gresk venninne. Vi lager den slik: (Dette er nok til to)

Stek en liten hakket løk i olivenolje, tilsett 2 fedd pressede eller finhakkede hvitløkfedd til slutt. Hell over et lite glass hvitvin, og la det koke nesten inn. Ha oppi en spiseskje eller to tomatpuré og 2/3 av en boks tomater. Krydre med pepper og litt salt (saltmengden avhenger av hvor salte rekene er). Noen ganger har vi også oppi bittelitt chillipepper. La dette koke en stund, ca en halv time, under lokk.

Så skal rekene oppi. Vi pleier å bruke ferske, kokte, rensede reker, for å slippe at det blir så sølete når vi spiser. Tilsett disse sammen med litt hakket persille. Bare varm rekene opp, de må ikke koke, da blir de seige. Ta pannen av platen og dryss over biter av fetaost. La det stå litt, så fetaosten liksom blander seg litt med sausen.

Sausen kan du lage ferdig på forhånd, varme opp når deres skal spise og tilsette reker osv som beskrevet over.

PS: Det er lurt å smake på tomatsausen før du tilsetter rekene. Har du brukt en syrlig hvitvin og syrlige tomater blir også sausen for syrlig, så da må du tilsette litt sukker.

Senast redigerad av Admirala den 2010-01-26 klockan 15:10. Anledning: PS
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 22:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT