Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #5  
Gammal 2009-12-01, 23:39
Pnyx Pnyx är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 410
Standard Sv: Lammstek för julbordet?

Jo, jag hade nog förstått att du ville ha något lite annorlunda, men ändå med grekisk känsla. En möjlighet är att saltbaka lammet. Längesedan jag gjorde det själv, men minns att det blev bra resultat, särskilt om man petar med någon favoritkrydda, t ex rosmarin, basilika eller något annat som ger rätt känsla och smak.
Ett annat sätt kan vara att rimma skånken (kan vara det Katerina gör?) och sedan fylla den med t ex vitlök, mejram och persilja.
Skulle du ändra dig och föredra svensk julsmak, så går det bra att göra som med den vanliga julskinkan. Kanske stunsa upp den med lite vitlök och använda fransk senap vid griljeringen.
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 13:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT