![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Tack snälla för alla tips!
![]() Har inte köpt någon ännu, men jag vet nu vad jag ska köpa. Angående gjutjärn så har vi en sådan, den används i regel bara när vi lagar lite "finare" rätter.
|
|
#2
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() // Helén |
|
#3
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
#4
|
||||
|
||||
|
Pölsa värmer jag i kastrull. Apropå det så var det längesen som jag åt det. Kanske dags att köpa en pölsakorv..
![]() Vad det gäller stekpannor så använder jag enbart gjutjärn. Sköter man dom väl så håller de hela livet ut.. och längre ändå. Men i min ungdoms dagar lyckades jag spräcka en sådan. Glömde den på plattan... och plattan var på. Skulle bara torka den lite snabbt. Jisses vad det small till då.. ![]() //Monkan S |
|
#5
|
|||
|
|||
Tänk vad nedvärderat pölsa är (tror jag). Inälvsbaserad, korngryn......egentligen vet jag inte exakt vad pölsa innehåller men mamma gjorde egen i min barndom, köpvarianten är hästlängder från den kvaliteten hon åstadkom. Pölsa = järnberikad kost till max ?Jag vet inte mycket om stekpannor men gjutjärn är väl i alla fall oslagbart om jag är rätt informerad Hasse
|
|
#6
|
||||
|
||||
|
Hemlagad pölsa är jättegott. Vid en teaterombudsträff för några år sedan när pjäsen pölsan sattes upp här i vår stad bjöds vi ombud på hemlagad pölsa efter recept av Ella Nilsson. Supergott nästan som den min mormor gjorde när jag var liten.
Eva |
![]() |
|
|