![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Fritösen är hårdtestad!
Jag vart sugen på något och det fanns inget i skafferiet. Alltså kollade kylen, massor med potatis (päro). Varför inte göra pommes. Sagt och gjort. 0,5 kg potatis delad i 4 delar och avrunnen, torkad. Rakt ner i fritösen 6 min på 160° vila en stund och sedan 190° i 2 minuter. -Resultat? Mmmmmm! Uffe |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Det låter smarrigt med nyfriterad potatis... mums..
![]() Själv gör jag alltid min klyftpotatis i ugnen. Äger ingen fritös. Först några minuter i mikron för att snabbt få den genomvarm. Sen in i ugnen. Olivolja på förstås. Har ofta även klyftad rödlök med i den och finhackad vitlök. Ibland även morötter. Sommar o höst ofta zuchini med i den också. Egentligen precis de grönsaker jag vill ha för tillfället.. och kryddning.. ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Det är smarrigt det med Monica
Det var bara att jag inte kunde hålla mig och lite sugen. Något jag vill lära mig är indiska lökbollar. Uffe |
![]() |
|
|