![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
När jag först kom till Grekland köpte jag mig en grekisk kokbok på svenska, den hittar man i bokaffärer eller en del kiosker. En svensk kokbok kan ju oxå vara bra att ha om man är grön i köket, kanske nästa gång du åker till Sverige eller någon snäll släkting, kompis kan ta med ner.
Jag brukar laga både svensk och grekisk mat och när man har blivit lite mer erfaren i köket kan man mixtra lite själv. Har mina egna små recept i huvudet allt eftersom fantasi. Och grekisk mat är inte så krångligt som man tror, mycket görs i stora formar i ugnen med både kött och potatisklyftor, fisk och potatisklyftor alltiett, olivolja, kryddor efter smak. Grönsaker och rotfrukter är oxå gott att ha blandade i ugnen, samma princip med olivolja salt och peppar och krossade färska tomater över. Detta är gott att äta med både kött , fisk, korv, stekt ägg. Vi köper kyckling har inte hört att det skulle vara farligt, men jag bor på fastlandet. Lycka till |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Har inte rört mig så mycket i Rethymnontrakten, men vet att Lidl finns strax utanför stan, där kanske du hittar någon produkt du känner igen och är van att använda. Lycka till! Bara å pröva på alltmöjligt...
Mvh P ![]() |
![]() |
|
|