![]() |
#11
|
||||
|
||||
![]()
Så här står det i DN:
2 portioner 500gr skivad lammbog med ben (300gr benfri) salt+sv.peppar 1 vitlöksklyfta ( jag skulle ta minst tre ![]() 1/2 tsk torkad rosmarin altternativt en kvist färsk (jag skulle 3 dubbla ![]() 1 1/2 dl vatten 1 mtsk balsamvinäger 1 äpple 2 dl stora vita bönor Lite salladskål Salta o peppra köttet, Bryn matfett i en stor stekpanna eller gryta. Lägg i hackad vitlök, rosmarin och häll på vatten+balsamvinäger. Koka upp och lägg på lock, sänk värmen och låt sjuda i ca 30 minuter. Lägg i äpplet, skuret i tunna klyftor, kokta stora vita bönor och salladskål i klyftor(strimlor??). Bräsera i ytterligare 15 minuter eller tills köttet är mört. Kali sas opexi! ![]() |
|
|