![]() |
|
|
|
#1
|
|||||||||
|
|||||||||
|
Citat:
Det vattnas i munnen på mig... ![]() Citat:
Och mer eller mindre rullat från bordet. Dessa berg med pannkakor med div tillbehör kan knäcka den bäste...! I Jugoslavien fick man det ofta med ett glas Marachino-likör till! Som om det skulle hjälpa det allmänna tillståndet...? Huuuu....Citat:
Aha... Jamen jag var inte sååå långt ifrån? ![]() Citat:
Jag blev tvungen att köpa en ny dyr gjutjärnsgryta för 4 år sedan. Så den börjar nu äntligen få liiite patina och smak. När jag flyttade tillbaka till Malmö -94 så hade förre hyresgästen glömt ett stort Skeppshults-stekjärn i spisen! Det var lite misshandlat men jag hanterade det och det är nu mitt bästa järn. Fast jag har två andra gjutjärn också. Ett efter min Farmor så det är gammalt! Och nämn inte diskmedel och gjutjärn i samma mening. Snälla!!!! Jag får rysningar. De som använder diskmedel till gjutjärnsgrytor eller järn borde skjutas!!!! Ety de veta icka vad de göra.... Citat:
Muskoten applåderar jag. Men Kanel? Visst använder man mycket Kanel i Grekisk matlagning, men det vete tusan om jag tycker att det passar i Lasagne... ![]() Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
Den var nr 5 på hämtmenyn... Jag lärde mig så småningom göra den hemma och jag försökte också förbättra den med bl a Sesamolja och lite annat. Vilket slutade i total katastrof! Det blev "Back to basic". Det gick inte att förbättra den! Jag har för mig att jag lagt ut receptet under mat i Cafeet men här är en snabbversion för en person: Skär ner en kycklingfilé i skivor ca 2 mm tjocka. Stek dessa tillsammans med en stor tesked röd curry-pasta. Helst i lite smör, inte olja. Jag använder Santa Marias Pasta och steker i en Wokgryta. Låt det steka under lätt omröring ett par minuter. Häll på en liten burk med Cocosmjölk. Krydda med lite salt och Basilika och låt det puttra i ett par minuter. Jag använder vanlig Svensk Basilika. Men man kan ju använda Thai-basilika eller någon annan favoritört... Efter ca 3 - 4 min häll i en burk Mrs Chengs Bambuskott och låt det bara koka upp igen så bambuskotten blir varma. Häll sedan detta över det ris ni kokat under tiden. Jag föredrar vanligt ris. Andra gillar Jasminris... OBS! Salta inte riset för mycket eftersom det är salt i kycklingen. OBS igen. ICA:s egna bambuskott är rätt OK. Lite träiga ibland dock. Men undvik Blue Dragon!!!! De smakar hemskt!!!! |
![]() |
|
|