![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Du ska inte få däng, inte av mig i alla fall.
Jag betraktas också som en kuf då jag beställer en löksoppa, tzatsiki, bröd och dricka. Kanske snålt, men jag vill inte ha mer just då. Det är därför jag har blivit lite avig att gå ut med Mr A för ett "small snack". I och för sig känner jag honom så väl så jag kan ta diskussionen vid bordet till andra gästers förtrytelse. Jag vet vad du menar och meningen är väl inte att att frossa hela tiden. Uffe |
|
#2
|
|||
|
|||
|
Skillnaden mellan restaurang och taverna har val ocksa att gora med vilken mat som serveras? Tavernor serverar val bara grekisk mat medan restauranger mer internationell?
|
|
#3
|
|||
|
|||
|
Det finnes mange ulike typer spiseteder i Hellas. Har hentet dette fra Hellas-guru Matt Barretts side om dette (Greek Food: Types of Restaurants in Greece), dere kan lese mer der.
Restaurant/estiatorio serverer mat kokt i ovn - magerefta, men kan også ha grillmat, "tis oras", fisk, mezedes og salat. Noen restauranter kaller seg taverna, men er det ikke. En psistaria serverer grillmat, salat og mezedes. En taverna er et enklere spisested, med en mindre meny. En taverna er for lange måltider, masse vin og samtaler. De spesialiserer seg ofte på en bestemt mattype, som en psaro-taverna - fisketaverna. Ouzerier, tsipouradiko og mezedopoulier serverer hovedsakelig småretter, men noen har også hovedretter/pasta. |
![]() |
|
|