![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
+Poäng till Elisabet för storyn.
-Poäng för surströmming. Fråga. -Går det att äta kikärtsplättar? -Hur smakar det? Mr A's mamma gör ju någonting som ser ut som en gröt och serverade oss med kikärter i. Det var bara att se till att det var max 5 meter till toa efter det. Gott och effektivt och det var sesamfrön i det hela för smaken. Gick även att steka som pannkaka och det fick jag med mig en gång på utflykt. Misstaget göres knappast om. Inga kommentarer. Uffe |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Ja, visst är kikärtsplättarna på Tropicana fantastiskt goda Lisbeth! Har du sett att jag har ett foto på dem i mitt fotoresebrev från Tilos?
I boken "Susanne Ljungs guide till det goda Grekland" finns ett recept på just dessa, här kommer det: Revidhokeftedes enl. Irini på Taverna Tropicana på Tilos. 250 g. torkade kikärtor 1 gul lök 1 knippe färsk basilika 1 knippe färsk mynta lite oregano 1/2 dl. dill 1/2 dl. persilja 1 tomat 1 grön paprika salt, peppar 2-2,5 dl. vetemjöl 1 ägg 1,5-2,5 dl. vatten Blötlägg kikärtorna minst 12 timmar (eller använd färdigkokta på burk). Finhacka kikärtor, lök, färska kryddor, tomat och paprika. Knäck i äggen. Blanda med vetemjöl och vatten tills det blir en pastaliknande smet. Krydda med salt och peppar. Forma till små plättar. Stek dem i olivolja ca. 3-4 minuter. Servera genast. Ann-Kristin ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
|