Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2008-07-31, 19:01
ninnis67 ninnis67 är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2008
Inlägg: 11
Standard Dolmades


Är det någon som har recept på Dolmades?Det ska vara dom med endast risblandningen i.Jag har hittat vinblad inlagda på burk,kan man använda dom.Jag har riktig abstinens efter dom just nu.

hej svejs!
Svara med citat
  #2  
Gammal 2008-07-31, 19:28
Anna-Maria Anna-Maria är inte uppkopplad
 
Reg.datum: nov 2007
Inlägg: 27
Standard Sv: Dolmades

Hittade detta recept på bloggen "folkets mat"
Hoppas det är det du tänkt dej.
MVH A-M


Dolmades jalantzi
1/4 kg vinblad
2-3 finhackade gula lökar
1/4 kg ris (rundkorningt)
1 ½ dl finhackad bladpersilja
½ dl dill
saften av 2 citroner
1 dl olja
salt och peppar

Koka upp en stor kastrull med vatten och förväll bladen i ca 5-10 minuter. Bred ut dem på en handuk. Låt rinna av. Fräs löken i hälften av oljan och tillsätt sedan riset. Låt det bli ordentligt glansigt (som vid risotto). Ha i persiljan, dillen, salt och peppar. Låt blandningen svalna av. Sen är det dags för själva virandet. Lägg en klick risblandning på den nedre delen av vinbladet. Rulla upp en bit, vik in kanterna och avsluta med att rulla klart. Vindolmarna ska se ut som minikåldolmar. Lägg dem hårt packade med skarven nedåt i en kastrull. Häll över resten av oljan. Täck dolmarna med en upp- och nervänd tallrik för att pressa ner dem. Häll över 6 dl varmt vatten och tillsätt även saften av de två citronerna. Lägg på kastrulllocket. Koka i ca 20-25 minuter. Serveras kalla med citronklyftor eller varma med avgolemono (ägg- och citronsås) men det är en helt annan postning.
Svara med citat
  #3  
Gammal 2008-07-31, 19:33
ninnis67 ninnis67 är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2008
Inlägg: 11
Standard Sv: Dolmades

Oh tackar för receptet,det ska jag prova att göra!!!
Mvh Nina
Svara med citat
  #4  
Gammal 2008-08-16, 11:39
Frappes avatar
Frappe Frappe är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Norra Sthlm, Nea Makri/ Nea Pendeli Athens Grekland
Inlägg: 1 712
Standard Sv: Dolmades

Man förhöjer smaken om man har i lite torkad mynta oxå!

Camilla
Svara med citat
  #5  
Gammal 2008-08-16, 12:51
Elisabets avatar
Elisabet Elisabet är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 5 566
Standard Sv: Dolmades

Mm, vad gott det låter med mynta!!


Vad gäller vinbladen så tror jag inte du ska förvälla dem om de är inlagda. Då är de ju redan mjuka och blir säkert bäst att användas som de är.
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 13:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT