![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Att flygbolagen motiverar förbudet mot medhavd mat med allergirisk är ett HÅN mot alla allergiker! Dubbelmoralen är UPPENBAR som bland annat spiro har belyst och andra i gamla trådar om frågan. Tomater, ägg, parfymer... och mycket annat som någon kan få en allergisk reaktion av, serverar de själva.
När det gäller vad de erbjuder vem, eller servicen om man vill kalla det så, kan man ju egentligen inte kräva någonting som kund. Gillar men inte företagets utbud eller inte tycker att det är prisvärt, väljer man ett annat bolag, precis som i alla andra affärer man gör. Hittar man inget som passar helt, väljer man det som passar minst dåligt och "gillar läget". Sett ur företagarsynpunkt är det ändå svårt att förstå att de inte erbjuder alla kunder mat. Förutsatt att de tar ett pris som täcker kostnaderna inte bara för att köpa den, utan även för att ta den med på planet (tidsåtgång + vikt i förhållande till bränslekostnad) och servera den (kräver mer personal), så borde det ju bidra till den totala vinsten. |
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
// Helén |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Jag har sådan nötallergi att om jag råkar få i mig ytterst lite nöt, sväller svalget direkt. Rör jag i en nöt kliar det på händerna. Men jag har aldrig känt av när andra äter nötter, och jag handlar alltid hem det till familjen vid jul (men måste varje år be butiken ta fram en sked till lösviktsnötterna...). Vem vet, det kanske bara är en tidsfråga tills jag får en stark reaktion med svår andnöd av att andra äter nötter i samma rum. Så länge det inte har hänt, anmäler jag förståss inte svår allergi när jag flyger. Jag är övertygad om att varje avgång har en ganska stor procent sådan riskgrupp ombord. Ska man seriöst ta hänsyn till den risken så ska man inte servera något överhuvudtaget! När någon har meddelat allergi ska detta självfallet respekteras av både flygbolaget och passagerarna. HÅNET och DUBBELMORALEN ligger i att de förbjuder passagerarna att ha med egen mat, och motiverar det med att det kan innebära en risk för allergiker (som de inte vet om de finns på planet) - samtidigt som de själv serverar sådant - och tillåter vissa medhavda matvaror som kan innebära lika stor risk!!! Nej, att det ENDAST är profit som ligger bakom förbudet att ha egen mat är det ingen tvekan om! Allergikerna utnyttjas och DET tycker jag är HÄNSYNSLÖST! Senast redigerad av Elisabet den 2008-06-19 klockan 12:19. |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Jag har varit med om flera gånger att besättningen har gått ut i högtalaren pga någon passagerar har nöt- eller parfymallergi att dom
kommer inte att sälja några nötter eller att man inte får öppna upp parfymflaskorna för att lukta.Tyvärr så kan ju inte besättningen göra något åt att nån har dränkt sig i parfymflaskan i taxfree butiken innan man går ombord. |
![]() |
|
|