Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Kykladerna > Sifnos

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2008-04-28, 18:53
Siri As avatar
Siri A Siri A är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2007
Inlägg: 1 648
Standard Sv: Mat i Faros

Citat:
Ursprungligen postat av kari Visa inlägg
Bollene er en Sifnosspesialitet " Tirokeftedes/osteboller"
Har läst om dem, låter smaskens!

Citat:
- og det som ser ut som potetmos.... e r akkurat det, Siri
Misstänkte nästan det ett tag!!!
Svara med citat
  #2  
Gammal 2008-04-28, 20:40
Aase Aase är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Lerum
Inlägg: 350
Standard Sv: Mat i Faros

Janerik Tack för tipsen. Jag lovar att avlägga en fullständig restaurantguide när vi återkommer. Annars finns ju alltid ouzo mezé eller???

Åse
Svara med citat
  #3  
Gammal 2008-04-29, 08:23
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Mat i Faros

Jag hade blivit rekommenderad en bra taverna vid hamnen i Kamares men hamnade av misstag på fel taverna vilket visade sig vara ett lyckokast för där serverades gudomligt god mat. Tyvärr gjorde jag som vanligt och la inte namnet på minnet men den ligger inte allt för långt från ostbutiken där den lagrade underbara sifnososten finns. I Kastro åt jag och sonen en god måltid vilket smakade extra bra efter vandringen från Faros.

Eva
Svara med citat
  #4  
Gammal 2008-04-29, 08:41
Siri As avatar
Siri A Siri A är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2007
Inlägg: 1 648
Standard Sv: Mat i Faros

Citat:
Ursprungligen postat av Eva L Visa inlägg
inte allt för långt från ostbutiken där den lagrade underbara sifnososten finns.
En fråga om sifnososten!

Måste osten förvaras i kylväska, eller går det bra att transportera den som den är?? Om vi köper osten blir det på morgonen, och på kvällen är vi hemma i Sverige, igen. Håller den sig fräsch?
Svara med citat
  #5  
Gammal 2008-04-29, 09:58
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Mat i Faros

Det är inga problem att transportera den vällagrade osten. Jag hade den i ryggsäcken hela em och först ganska sent på kvällen stoppade jag in den i kylen på hotellet i Aten. Osten är förpackad i ca 1 kg storlek och den är rullad i aska med lite lag i plastförpackningen. Lagringen gör att den är mycket hållbar. En god grekisk vän brukar ta med ost hem till mig när han besöker familjen i Aten så numera finns den nästan alltid i min kyl. Jag äter den i omelett eller på smörgås. Den är mjukare när den är nyöppnad men hårdnar om den blir liggandes. River den även i ex köttfärsssås samt över briam och andra rätter. Har blandat den med fetaost, lök och tomater och tillagat i ugnen. Blir väldigt gott om man gillar den speciella smak som osten har.

Eva
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 10:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT