![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Det där med osten och marinera den i öl....jag har marinerat mig själv i några öl i kväll på after work, men glömde osten!
![]() Kallas det saganaki då med!? ![]() ![]() |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Hej alla Greklandsvänner!
Vi brukar skära vår ost i ca 1 cm tjocka skivor. Lägga den i en marinad av pressad citron, olivolja, vitlök, svartpeppar och rosmarin. Den bör ligga minst 1 tim. Sen steker vi den i teflonpannan och avnjuter tillsammans med en sallad. Man kan ha en vanlig grönsallad men vi brukar slänga i några räkor och sockerärtor också. Det blir jättegott! /Gunilla |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Håller med er som tidigare skrivit att både smak och kvalitet på Saganakin kan variera mycket mellan olika tavernor.
Den godaste saganakin, enligt vår smak, görs på Graviera och den har vi ätit på Naxos. Vi brukar numera bedöma tavernan efter hur god deras saganaki är. Är den riktigt bra så återkommer vi som gäster. Har provat flera olika recept här hemma men det finns inget som går upp mot att äta den på plats i grekland. Kicki |
![]() |
|
|