Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2008-03-07, 23:02
Ioslinas avatar
Ioslina Ioslina är inte uppkopplad
 
Reg.datum: apr 2006
Ort: Västerås
Inlägg: 1 065
Standard Sv: Saganaki

Det där med osten och marinera den i öl....jag har marinerat mig själv i några öl i kväll på after work, men glömde osten!

Kallas det saganaki då med!?
Svara med citat
  #2  
Gammal 2008-03-08, 09:16
uggelbo uggelbo är inte uppkopplad
 
Reg.datum: aug 2005
Ort: Fagersta
Inlägg: 85
Standard Sv: Saganaki

Hej alla Greklandsvänner!
Vi brukar skära vår ost i ca 1 cm tjocka skivor. Lägga den i en marinad av pressad citron, olivolja, vitlök, svartpeppar och rosmarin. Den bör ligga minst 1 tim. Sen steker vi den i teflonpannan och avnjuter tillsammans med en sallad. Man kan ha en vanlig grönsallad men vi brukar slänga i några räkor och sockerärtor också. Det blir jättegott!
/Gunilla
Svara med citat
  #3  
Gammal 2008-03-08, 09:29
kize kize är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 490
Standard Sv: Saganaki

Håller med er som tidigare skrivit att både smak och kvalitet på Saganakin kan variera mycket mellan olika tavernor.
Den godaste saganakin, enligt vår smak, görs på Graviera och den har vi ätit på Naxos.
Vi brukar numera bedöma tavernan efter hur god deras saganaki är. Är den riktigt bra så återkommer vi som gäster.
Har provat flera olika recept här hemma men det finns inget som går upp mot att äta den på plats i grekland.
Kicki
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 14:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT