![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Såvitt jag vet har hon flyttat hem till Sverige igen. Hon skulle i alla fall göra det.
|
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tack för tips om "snabbgigantes" lätt som en plätt alltså, även om jag inte gillar koriander... ![]() Citat:
![]() / Anne ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Med tanke på trådstartens innehåll, var tre av Sara Bergs recept från nya kokboken Grekisk mat publicerade i gårdagens DN: Ugnsbakad fetaost, Kycklinggryta med orzo, samt Mjölkpaj. Kanske finns det på DN.se digitalt för de som är mer moderna än jag, som ännu har papperstidningen... ![]() /Getpinglan 🐐🔔 |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Här kommer ett recept av Sara Berg (2024) ur "Grekisk mat" (Natur & Kultur) publicerat i DN 28 juni. Antar att det är ok att vidarebefordra detta smakprov, sedan kanske man får aptit på att köpa boken?
"Kycklinggryta med orzo En version av giouvétsi, en gryta gjord på kyckling. Du kan använda en liten hel kyckling som styckas i portionsbitar, men jag tycker det blir bättre med kycklinglår – så slipper man de tråkiga bröstbitarna som annars lätt blir torra. Gryta: 600 g kycklinglår med ben 3 msk + 2 msk olivolja 1 gul lök, finhackad 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 dl vitt vin 7 dl vatten 1⁄2 tsk nymald svartpeppar 1⁄2 msk salt 1 zucchini, grovriven 300 g orzo (en pastasort formad som gryn) 1 citron, finrivet skal + pressad saft 1⁄2 dl hackad persilja Till servering: 50 g riven kefalotyri, pecorino, fetaost eller ricotta salata 1. Hetta upp 3 msk olivolja i en gryta och bryn kycklingen runtom. Lägg åt sidan. 2. Fräs lök och vitlök i 2 msk olivolja i samma gryta några minuter. Lägg tillbaka kycklingen och häll över vinet. Låt det koka ner till hälften. Tillsätt vatten, peppar och salt och låt koka 30 minuter under lock. 3. Rör ner zucchini och orzo och låt koka utan lock ytterligare 15 minuter, eller tills orzon är klar. Rör om då och då. Var inte orolig om grytan känns lös, orzon sväller när den får stå en stund. Blanda ner citronskal och persilja, och smaka av med citronsaft och salt. 4. Servera med lite riven ost." Läs mer: Enkla hemligheten bakom att laga god grekisk mat – tre recept. (Finns på dn.se betalversionen) /Getpinglan 🐐🔔 |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() / Anne ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|